Jukola 2018 (2018-06-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lathi
Land: Finland
Distans: Relay
Sträcka: 7
Sträcka: 18.1 km
Tid: 117:22
Junislag mot gubbar! En favorit i repris i år med ett riktigt junisbetonat lag. Bara jag som var med senaste omgången och bara jag som inte var junior i laget i år. Fem st H18, en H19 och så jag, åldermannen på H25.

Hade fått sista sträckan, kände mig kaxig, trodde på mig själv och riktigt längtade till att få gå ut med 20 minuters lucka upp till gubbarna och försöka upprepa 2013 års bragd. Nu blev inte utgångsläget så... Mina lagkamrater hade det kämpigt i den riktigt tekniska skogen. Så jag fick gå i omstart en timme efter gubbarna. Jaha... Men taggade om och är riktigt nöjd med resultatet!

Bomade 4an då jag trodde jag hade en sänka men det var en näsa. Så gick ner i gropen bakom innan jag gjorde en loop upp igen. Lätt hänt i denna terräng, blev lite noggrannare och bekvämare med terrängtypen efter denna bom.

Sen går det i stort sätt prickfritt fram till 24an där jag trött och sliten bara ligger med i min trettio man stora klunga och tänker att det ska lösa sig. Det gjorde det inte... Tar lite eget initiativ för att läsa in mig men slutar i att resterande får kontrollen före mig. Surt på ett nästan perfekt lopp annars. Kan inte annat säga än att jag är supernöjd i den svåra terrängen. Riktigt häftigt att känna att detta är en jättesvår kontroll och så sitter den bara där!

Lite mer löpform också så hade jag nog kunnat kapa ett par minuter till också. Men NÖJD, kunde inte önska mig mer med dagens förutsättningar.
Visa kommentarer (0)
 
Jukola 2018 (2018-06-17) Jukola 2018 (2018-06-17)