Brazilian championships stage 1 (2018-04-20)
Kategori: Tävling
Karta/område: Clube Recreativo Dores
Arrangör: COSM
Land: Brazil
Distans: Sprint
Sträcka: 2.7 km
Tid: 14:39
Att detta skulle bli mitt bästa lopp i Brasilien hade jag aldrig annat innan start. Kände mig hängig och fundera på att inte starta, det var otroligt varmt vilket kändes som en klar nackdel för Svensken, det var i sprint, något jag inte brukar vara särskilt duktig på i Sverige. Men när jag ändå tagit mig hit, till Brasilien till brasilianska mästerskapen i orientering, 8 timmars bilresa från min hemstad då var det bara att starta. Fick väl jogga runt om det kändes dåligt. Väl sen vid start hade jag glömt bort det där även om benan aldrig riktigt var med mig.

Gör sen ett riktigt stabilt lopp. Gör några extra kartstopp, framförallt 2an-6an som var riktigt kluriga för att inte göra bort mig. Osäker om verkligen 3an är ett bra vägval. Tappar 40 sek på sträckan men genomförandet av vägvalet var också bedrövligt. Gör flera kartstopp längst vägen och tror att kontrollpunkten ska sitta på en sten i en damm. Själva fallet satt den i östra delen av lusthuset... Det är alltså inte ljusblått utan ljusgrått. Tappar nog lätt 20 sek i bara genomförandet. Sen några sek till i löpningen. De "passerbara rörledningarna" mitt på sträckan (sträck med pilar på) är vattenrutschkanor som gick att ta sig under men var nog lite bökigt men troligtvis bäst ändå.

Tappar procentuellt mycket tid till 6an också där jag till en början är på väg till fel sida av staketet. 20 sek efter på den sträckan. Annars är det ett jämt och fint tapp hela vägen. Benen stumnade rejält mot slutet. Men överlag så ett väldigt kul race! Slutade 6a av 36 godkända. 1:34 från segern, 19 sekunder från medalj (som konstigt nog är topp 5 i Brasilien). Klart nöjd! Också klart bästa sprinten jag sprungit i Brasilien. Kartan var toppen, alla grindar var fastsatta med buntband så det skulle hållas öppna. Riktigt bra arrangemang!

Min framskjutna placeringen bekräftar lite om mina fördomar om Brasilianska orienterare. Mycket löpstarka men ganska dåliga på kartläsning. Kollar man splittiderna ser man många som har åkt jojo i resultatlistan.
Dölj kommentarer (2)
Dorothe : Kul och grattis! Ser fantastiskt roligt ut som sprintområde - olika typer av terräng och utmaningar.
Robert Pettersson : Dorothe>> Tack! Var ett riktigt bra område för sprint. Bland det bättre sprintar jag sprungit någonsin.
Lägg till kommentar
Spara
 
Brazilian championships stage 1 (2018-04-20) Brazilian championships stage 1 (2018-04-20)